I Komunijos šventė

I Komunijos šventė

Baigėsi 2014 – 2015 katchetiniai metai mūsų parapijoje. Katechetiniai užsiėmimų metu vaikai ne vien išmoksta atmintinai pagrindines tikėjimo tiesas ir maldas (tai puikiausiai galima padaryti ir asmeniškai namuose), bet, svarbiausia, išmoksta kaip tuo tikėjimu gyventi konkrečioje kasdienybėje, pažįsta parapijoje veikiančias organizacijas, susipažįsta su kitais bendraamžiais

Džiugu, kad ir šiais metais buvo gražus Tėvelių bendradarbiavimas ruošiant vaikus I Komunijai. Tėveliai supranta, kad lankant parapijinę katechezę, dažnai vaikų širdyse gimsta didžiulis noras gyventi tikėjimo gyvenimą, melstis, lankyti Šv. Mišias. Jie nori, kad tai, ką išmoksta ir sužino, būtų įdomu ir tėveliams. Tėveliai kiek galėdavo palaikykite savo vaikus, ateidavo kartu į sekmadienio Šv. Mišias.

Birželio 13 ir 14 dienomis šventėme Katechetinių metų pabaigą vaikai pirmą kartą priėmė Jėzų Švenčiausiame Sakramente. Dėkojame katechetams ir visai parapijos bendruomenei už bendra visų, katechetinių metų, maldą ir tikėjimo liudijimą.

© Vitalijaus Janušonio nuotraukos