Sutvirtinimo sakramentas (2014 09 20)

Sutvirtinimo sakramentas (2014 09 20)

Rugsėjo 20 dieną 15.00 ir 18.00 val. Palangos parapijoje buvo teikiamas Sutvirtinimo sakramentas.
15.00 val. Sutvirtinimo sakramentą priėmė Vydmantų parapijos jaunimas, o Šv. Mišioms vadovavo ir Sutvirtinimo sakramentą teikė J. E. Telšių Vyskupas Ordinaras Jonas Boruta SJ.
18.00 val. Sutvirtinimo sakramentą priėmė Palangos parapijos jaunimas, kuriems Šv. Dvasios dovanų pilnatvė buvo suteikta J. E. Telšių Vyskupo Augziliaro Lino Vodopjanovo OFM.
Abu Vyskupai sveikino jaunimą pasiekus krikščioniškąją brandą ir linkėjo leisti Šv. Dvasiai išsiskleisti jų gyvenimuose per konkrečias tikėjimo praktikas – kasdienę maldą, dalyvavimą sekmadienio Šv. Mišiose ir dažną sakramentinę išpažintį.
Ačiū visiems už gražią bendrą maldą.

Keletas šventinių foto akimirkų:

© Vitalijaus Janušonio nuotraukos

Primename sutvirtinamiesiems, kad mėn. bėgyje bus paruošti DVD su šventės nuotraukomis, kurias parapija nori visiems padovanoti.

 

DVD seminaras šeimoms (2014 09 19-21)

Rugsėjo 19-21 dienomis Palangos parapijos namuose vyko seminaras šeimoms. Sveikindamas seminaro dalyvius Klebonas kun. dr. Marius Venskus sakė, jog Šeimos metais, labai svarbu iš įvairiausių perspektyvų pažvelgti į tarpusavio bendrystę šeimoje, kad ją atnaujinti ir sustiprinti. Ir jeigu seminare daug dėmesio skiriama ugdyti ir puoselėti santuokinį gyvenimą žmogiškomis jėgomis, tačiau kartu su tikėjimo gyvenimu ir Dievo malone tos pastangos tampa palaimintos.

 „Per juokus į geresnę santuoką“ – labai netipiškas savaitgalio DVD seminaras vedybų klausimais. Mark Gungor, seminaro autorius, aiškina sudėtingus vyrų ir moterų santykių klausimus, pateikia aibę naudingų ir praktinių patarimų, kaip išnarplioti santykių „mazgus“. Marko pateikiamos iliustracijos labai šmaikščios, spalvingos ir linksmos. Šio seminaro metu dalyviai pasisėmė vertingų žinių, prisijuokė ligi soties ir įsileido į santuoką teigiamų permainų vėjų. Mark Gungor yra radijo laidų vedėjas, lektorius, dvasininkas, šeimos santykių specialistas. Jo išsakyta tiesa apie vyrus ir moteris šokiruoja, stulbina. Lietuvoje mes dar nesam girdėję tokio kalbėjimo apie partnerystę ir šeimą. Juo labiau, kad M. Gungor tai daro su nepaprastu humoru.

Po renginio dalyvių prašėme pasidalinti įspūdžiais. Štai keletas jų.

  • Labai pozityvus seminaras, tokie patys ir įspūdžiai. Po seminaro kyla noras dalintis tuo, ką seniai žinojau. Labai asociatyvi informacijos pateikimo forma. Pasirodo, įmanoma rimtus, svarbius dalykus pateikti žaismingai ir su humoru. Nenustokit dalintis! Sėkmės!
  • Taip, šis seminaras buvo labai naudingas. Patiko be išimties visos dalys, išskirti nieko negalėčiau. Puiku !
  • Gyvenimas teikia iššūkius. Santuoka – tai laimė arba tai, kuo tą laimę galime paversti. Šaunu, kad taip paprastai galime pažvelgti į problemas šeimoje. O jų tikrai yra.
  • Labai patiko temos pristatymo forma, charizmatiška asmenybė, įkvėpianti energijos ir išlaisvinanti geras emocijas, kurios tik pagerina medžiagos įsisavinimą. Leido lengvai, be kaltės pažvelgti į savo trūkumus ir pažinti savo vyrą. Džiugu, lengva ir turininga.
  • Tai SUPER renginys. Padės kitaip pažvelgti į savo vyrą. Tikrai užsidėjom pliusą savo santuokai. Rekomenduosiu savo pažįstamiems.
  • Labai patiko. Nesitikėjau tokio linksmo, bet kartu tokio efektyvaus ir naudingo seminaro. Džiugu, kad ir vyrui labai patiko.
  • Šis seminaras labai naudingas analizuojant save ir savo šeimyninius santykius.
  • Labai nuostabus seminaras įvairaus amžiaus poroms. Manau, kad visos randa panašumų apie save, savo artimą ir padarys išvadas kokybiškos santuokos link.
  • Be galo naudingas. Sužinojau, kaip geriau suprasti žmoną, kaip elgtis pačiam.
  • Buvo įdomu. Rodos viską žinai, bet nedarai, o po seminaro atsiras galbūt daugiau drąsos kalbėti apie savo jausmus. Manau, būtų prasminga šį seminarą pamatyti paaugliams.

Tikrai naudingas. Patiko tuo, kad viskas labai paprastai, vaizdžiai, „skaniai“ pateikta. Rodos paprasti dalykai, bet priverčia susimąstyti ir pažvelgti į viską rimčiau.

[fancygallery id=”5″ album=”60″]